/Fiinta umana cu numarul sapte miliarde s-a nascut in Rusia si nu in Asia, sustine Moscova

Fiinta umana cu numarul sapte miliarde s-a nascut in Rusia si nu in Asia, sustine Moscova

Fiinţa umană cu numărul şapte miliarde s-a născut în noaptea de duminică spre luni la Kaliningrad, iar bebeluşul ‘aniversar’ va fi numit Piotr, a afirmat Ivan Marciuk, directorul maternităţii din această enclavă vestică a Federaţiei Ruse, într-o declaraţie pentru RIA Novosti.Mai devreme, reprezentanţa trimisului special al preşedintelui rus în Extremul Orient anunţase că locuitorul cu numărul şapte miliarde al Terrei s-a născut la Petropavlovsk-Kamceatsk – oraşul cel mai estic de pe teritoriul Federaţiei Ruse în noaptea spre 31 octombrie, la ora locală 00:19 (duminică 16:19, ora Moscovei). Băieţelul, care la naştere a cântărit 3600 de grame, a fost numit Aleksandr.

Anterior, agenţia France Presse relatase că fiinţa umană cu numărul şapte miliarde a venit pe lume în persoane unei micuţe filipineze cu prenumele Danica, a cărei naştere a fost celebrată la Manilla.

Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) a ales 31 octombrie ca ziua în care omenirea va ajunge la şapte miliarde de persoane.

În acest context, agenţia de presă RIA Novosti scrie că experţii ONU au ales oraşul Kaliningrad ca loc simbolic al schimbării demografice la nivel mondial.

Potrivit deciziei UNFPA şi Rosstat /Agenţia rusă pentru statistică/, adeverinţa cu numărul şapte miliarde ar trebui să i se acorde primului copil născut la 31 octombrie 2011.

Având în vedere că este imposibil de calculat cu exactitate care dintre nou-născuţi este nr.7 miliarde, această acţiune este mai mult simbolică şi experţii ONU au decis să-i atribuie acest titlu bebeluşului din Kaliningrad, susţine RIA Novosti.

Deocamdată nu se ştie căruia dintre nou-născuţii din noaptea trecută i se va ‘conferi’ această calitate.

În Rusia, la acest titlu pretinde însă şi nou-născutul din Petropavlovsk-Kamceatsk. Guvernatorul regiunii, Vladimir Iliuhin, l-a înştiinţat deja pe trimisul special al preşedintelui în acest ţinut, Viktor Işaev, în această privinţă. El i-a înmânat deja mamei bebeluşului certificatul aniversar şi i-a promis un apartament cu două camere din fondul locativ de stat.

‘Se ştie foarte bine că ţara noastră începe din Kamceatka. Prin urmare, credem că fiinţa umană cu numărul 7 miliarde s-a născut aici’, a afirmat tranşant guvernatorul.