/Fiecare al cincilea german are probleme cu alcoolul

Fiecare al cincilea german are probleme cu alcoolul

Consumul de alcool din Germania rămâne la cote mult prea ridicate, atenţionează Centrul german pentru studierea dependenţei de alcool şi stupefiante /DHS/ în raportul său anual, informează Die Welt.

Directorul DHS, Raphael Gassmann, consideră actuala situaţie legată de consumul de alcool una ‘dramatică’, în condiţiile în care fiecare al cincilea cetăţean al Germaniei, pe segmentul de vârstă 18-64 de ani, are probleme cu alcoolul.

În pofida faptului că, după cum atestă datele pentru 2010, consumul anual de alcool pur s-a redus într-o anumită măsură, acest lucru este insuficient pentru a reduce numărul de îmbolnăviri legate într-un fel sau altul de consumul de alcool, subliniază Gassmann.

Potrivit DHS, în perioada 2000-2009 numărul de intoxicări cu alcool s-a majorat în Germania cu 112 procente. O creştere semnificativă – de 194 la sută – s-a înregistrat pe segmentul de vârstă 20-25 de ani. De asemenea, numărul de intoxicări cu alcool a crescut şi printre persoanele în etate – cu 181 la sută.

În prezent, o cincime dintre decesele înregistrate în Germania în categoria de vârstă 35-65 de ani sunt cauzate de boli legate de consumul de alcool. Printre bărbaţi acest indice este şi mai mare – o pătrime. În fiecare an, din cauza problemelor de sănătate cauzate de consumul de alcool în Germania mor circa 73.000 de oameni.