/Federatia Solidaritatea Sanitara din Romania il felicita pe Cseke Attila pentru demisie

Federatia Solidaritatea Sanitara din Romania il felicita pe Cseke Attila pentru demisie

Federaţia Solidaritatea Sanitară din România îl felicită pe Cseke Attila pentru demisia din funcţia de ministru al sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă.
‘După ce în ultimii 20 de ani am asistat la o cramponare de fotoliu a diverşilor miniştri veniţi la conducerea Ministerului Sănătăţii, asistăm astăzi la primul gest de onoare din istoria recentă a României motivat de un interes colectiv. Domnul Cseke Attila, prin demisia de onoare a domniei sale, reuşeşte să atragă în final atenţia asupra principalei probleme a sistemului sanitar românesc şi anume lipsa banilor, spărgând linia de indiferenţă pe care politicienii au manifestat-o în ultimii 20 de ani faţă de sănătatea naţiunii’, a declarat prim-vicepreşedintele Lidia Celmare.


Ea a mai spus că îl felicită astfel pe Cseke Attila, ‘ministrul demisionar al unui minister aflat în gravă suferinţă, sperând că gestul domniei sale va reuşi să atragă atenţia politicienilor şi naţiunii asupra adevăratei reforme ce trebuie întreprinse în sistemul sanitar, asigurând finanţarea necesară pentru a putea trata în mod corespunzător pacienţii!’.
De asemenea, Federaţia speră că Guvernul va înţelege semnificaţia unui astfel de gest şi va asigura finanţarea necesară pentru sistem, eliberând în felul acesta unităţile sanitare de sub povara intereselor politice, pentru binele tuturor cetăţenilor.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, arătând că este nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară şi precizând că nu a fost consultat.