/Fapt rarisim, o femeie a ramas insarcinata in timp ce era deja

Fapt rarisim, o femeie a ramas insarcinata in timp ce era deja

Le-au trebuit trei ani Juliei Grivenburg şi soţului ei, Todd, să conceapă un copil. Dar natura a decis să le joace o mică farsă: un al doilea copil a fost conceput la două săptămâni şi jumătate după primul, informează 7sur7.be. Există doar o şansă la câteva milioane ca acest lucru să se întâmple. În lume, se cunosc doar 11 femei care să fi trecut printr-o poveste atât de ciudată. Julia a născut doi copii în aceeaşi zi, dar ei nu sunt totuşi gemeni. Fenomenul se numeşte superfetaţie.

Mama a declarat cotidianului britanic The Mirror: ‘Să am un copil s-a dovedit în cele din urmă cel mai stresant moment din viaţa mea pentru că nimeni, nici chiar medicii, nu ştiau la ce să se aştepte. Se ştie că, odată însărcinată, nu mai poţi rămâne din nou. Eu sunt excepţia de la regulă.’

La ecografie, ginecologii au fost derutaţi de imaginile în care apăreau doi bebeluşi în două pungi diferite, unul fiind mai mare şi mai bine dezvoltat decât celălalt. Când medicul Juliei a înţeles despre ce era vorba, a considerat că ‘vestea este incredibilă, ca şi cum ar fi fost o mare descoperire medicală. Dar Todd şi cu mine eram speriaţi pentru că n-aveam nicio idee despre ceea ce însemană pentru noi şi pentru copii’, adaugă mama. Ea se întreba dacă nu are cumva vreo boală ciudată. A căutat pe internet şi a descoperit termenul ‘superfetaţie’. După o sarcină stresantă, bebeluşii fiind programaţi să se nască pe 24 decembrie 2009 şi pe 14 ianuarie 2010, Julia a născut prin cezariană mult înaintea datelor prevăzute. Copiii ei s-au născut pe 2 decembrie 2009. Au aceeaşi dată de naştere, dar se consideră că au vârste diferite.

‘Sunt încă mici, dar se poate spune că Jillian este mai mare. Hudson are două săptămâni întârziere în fapte şi gesturi faţă de fratele lui. Sunt gemeni şi nu sunt totuşi gemeni. Este o situaţie confuză’, spun părinţii.