/Explozie a unei bombe in sud-estul Turciei, soldata cu 11 raniti

Explozie a unei bombe in sud-estul Turciei, soldata cu 11 raniti

O bombă a explodat în sud-estul Turciei duminică seara, rănind 11 persoane care sărbătoreau victoria candidaţilor kurzi în alegerile parlamentare, au informat surse din cadrul forţelor de securitate şi spitaliceşti, relatează luni Reuters.

Explozia a avut loc în jurul orei 20.00 GMT duminică, la scurt timp după anunţarea rezultatelor electorale, în provincia Sirnak, lângă graniţa cu Irakul.

Şase persoane rănite, care primesc îngrijiri medicale într-un spital din apropiere, se află într-o stare gravă.

Deocamdată nu şi-a asumat nimeni responsabilitatea pentru explozia produsă în principala regiune kurdă, scena unui conflict separtist care durează de peste 27 de ani. Peste 40.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în acest conflict după începerea insurecţiei Partidului Muncitorilor din Kurdistan /PKK/ în 1984.

Candidaţii kurzi au obţinut 36 din cele 550 de locuri din Parlamentul turc.

Potrivit ultimelor rezultate preliminare, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării /AKP/ al premierului lui Recep Tayyip Erdogan a obţinut 49,9% din voturi, sau 326 de locuri în Parlament, sub numărul de 330 de locuri necesare pentru un referendum, şi mai puţine decât cele 331 de locuri din totalul de 550 pe care le-a deţinut în ultimul legislativ.