/Exercitiu de simulare a unui accident aviatic pe Aeroportul Henri Coanda

Exercitiu de simulare a unui accident aviatic pe Aeroportul Henri Coanda

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a organizat, joi, exerciţiul Gestionarea situaţiilor de urgenţă determinate de producerea unei explozii la o aeronavă de pasageri în timpul desfăşurării operaţiunilor de decolare de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB).
Potrivit Companiei Aeroporturi Bucureşti, acest tip de exerciţiu de simulare a capacităţii de intervenţie în cazul producerii unui accident aviatic se organizează o dată la doi ani de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.
Acţiunea s-a desfăşurat în cooperare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Codrii Vlăsiei’ al Judeţului Ilfov şi a fost un succes din punct de vedere al colaborării între instituţiile participante şi al coordonării măsurilor de intervenţie specifice unui potenţial accident aviatic.


La aplicaţie au participat şi reprezentanţi ai ISU Bucureşti, SMURD Bucureşti, Inspectoratului de Poliţie Ilfov, Inspectoratului de Jandarmi Ilfov, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, ai Serviciului Poliţie Transporturi Aeriene, Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei AIHCB, Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism, Romatsa DSNAB, Compania Tarom, Globe Ground Romania SRL, Menzies Aviation Romania.
Exerciţul organizat de CNAB a urmărit, printre altele, verificarea capacităţii organizatorice şi a modului de cooperare dintre forţele participante, în vederea protejării şi salvării de vieţi omeneşti şi bunuri materiale, precum şi a înlăturării efectelor provocate asupra mediului.
Aplicaţia tactică nu a afectat traficul de pasageri, acesta derulându-se în condiţii normale.