/Eugen Nicolaescu (PNL): Nu suntem de acord cu o reforma in sanatate facuta la comanda FMI

Eugen Nicolaescu (PNL): Nu suntem de acord cu o reforma in sanatate facuta la comanda FMI

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a afirmat, luni, în cadrul dezbaterilor pe marginea moţiunii simple pe domeniul Sănătăţii, că actuala reformă este făcută “la comanda FMI” şi presupune doar “reduceri de paturi, de fonduri pentru medicamente şi de personal medical”.
“A venit Guvernul prin domnul ministru să ne spună tuturor ce reformă minunată fac dumnealor în România. Reforma din România în sănătate e la comanda FMI. Este o reformă care se referă la reducere de paturi, reducere de fonduri pentru medicamente, reducere de personal medical, reducere de orice. (…) Nimeni nu vede că se face reformă, numai Guvernul crede că se face reformă. Şi atunci cine trebuie să-şi asume această reformă?

Noi, parlamentarii din opoziţie, nu ne-o asumăm pentru că este proastă, este împotriva cetăţenilor. De aceea am făcut această moţiune, ca lumea să ştie că nu suntem de acord cu o reformă făcută la comanda FMI şi cu măsuri incoerente care nu au de a face cu cetăţeanul român”, a declarat Nicolăescu.
Parlamentarul liberal a arătat că actuala putere este cea care poartă răspunderea situaţiei în care se află în acest moment sistemul de sănătate şi a cerut guvernanţilor să-şi asume această responsabilitate în faţa cetăţenilor.
“Se închid spitale şi oamenii mor la poarta spitalelor închise, medicamentele nu mai ajung pentru că nu s-au plătit farmaciştilor şi farmaciştii încep să falimenteze. Orice pacient trebuie să plătească coplată chiar dacă e asigurat. Ce să le spunem noi cetăţenilor? Acest lucru cred că ar trebui Guvernul să vină să-l spună Parlamentului. Dreptul nostru constituţional de a verifica ce face Guvernul aici se realizează. Dacă Ministerul Sănătăţii nu înţelege că trebuie să dea socoteală e problema ministerului, nu a Parlamentului”, a susţinut Eugen Nicolăescu.
El a mai solicitat actualei puteri să ia o poziţie faţă de măsurile din sănătate luate de foştii miniştri de resort.