/Eugen Nicolaescu: Demisia lui Cseke Attila este finalul unei lupte surde in coalitie

Eugen Nicolaescu: Demisia lui Cseke Attila este finalul unei lupte surde in coalitie

Viceliderul deputaţilor Partidului Naţional Liberal (PNL) Eugen Nicolăescu a declarat joi, pentru AGERPRES, că demisia ministrului Sănătăţii este “finalul unei lupte surde şi interne din cadrul coaliţiei guvernamentale”.
“Vă aduc aminte că nu de mult preşedintele Traian Băsescu spunea că dacă ministrul Sănătăţii şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu se înţeleg trebuie să plece. S-a tranşat la nivelul coaliţiei cine e susţinut: preşedintele Casei, el are banii, el îi mânuieşte, el ştie să-i ducă către partidul de guvernământ – PDL. În consecinţă, Atilla Cseke a trebuit să fie sacrificat”, a precizat Nicolăescu.


El a adăugat că modul în care s-a făcut rectificarea bugetară este “iresponsabil” şi “ineficient”. S-a făcut astfel încât să se dea satisfacţie Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care este ‘în găleată rău de tot’, deşi altele trebuiau să fie priorităţile în sănătate, a completat Nicolăescu.
“În consecinţă, va fi o problemă deosebit de complicată pentru perioada următoare atât politic, cât şi pentru sectorul sanitar. Cine pierde? Cetăţeanul român. Până la urmă în toată nebunia guvernamentală de astăzi este vorba de o luptă permanentă între hienele care se mănâncă între ele. Aş vrea să remarcaţi că Atilla Cseke a spus un lucru foarte interesant că la rectificarea bugetară a Ministerului Sănătăţii ministrul sănătăţii nu a fost consultat. Şi asta arată exact ce spun eu, hienele s-au luptat pentru banii de la rectificare şi au câştigat ca să îi pună în puşculiţa partidului de guvernământ”, a susţinut deputatul liberal, fost ministru al Sănătăţii.
Eugen Nicolăescu este de părere că acest “nou scandal” la nivelul coaliţiei de guvernământ îi dă UDMR-ului posibilitatea să-şi afirme o poziţie politică mai clară în relaţia cu un Guvern pe care-l susţine “împotriva intereselor poporului român”.
“Cred că UDMR are acum posibilitatea să afirme cu adevărat ce anume susţine în România, un Guvern ipocrit, incompetent, neprofesionist, anti-economic, anti-naţional sau vrea să participe la o altă construcţie politică care să fie capabilă să anuleze prostiile pe care le-au făcut actualii guvernanţi”, a încheiat Nicolăescu.