/Este o perioada foarte grea pentru sistemul sanitar (primarul general al Bucurestiului)

Este o perioada foarte grea pentru sistemul sanitar (primarul general al Bucurestiului)

Este o perioadă foarte grea pentru sistemul sanitar, a declarat joi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, în cadrul reuniunii E-Health pentru sănătatea populaţiei României.
Sorin Oprescu, care este medic chirurg, a adăugat că sistemul de sănătate s-a degradat de la an la an şi niciun guvern, niciun partid nu au fost interesate de sistemul de sănătate ca prioritate.
“Este greu să trăieşti civilizat cu profesia de medic. Mulţi tineri fac gărzi la sfârşitul săptămânii în străinătate, la Londra, în alte oraşe, şi se întorc în vară pentru a-şi desfăşura activitatea în spitalele româneşti în timpul săptămânii. Este un efort foarte mare din partea lor”, a menţionat primarul general.


El a amintit că a preluat, ca primar general, 20 de spitale şi că îşi doreşte ca cel puţin un sfert dintre ele să le facă să funcţioneze foarte bine. Oprescu a spus că este aberant să impui existenţa secţiilor de boli infecţioase în orice spital. Iar, în privinţa introducerii managementului privat, Sorin Oprescu spune că nu poţi face management privat cu bani de la stat, aşa ceva nu există nicăieri.
Programele în domeniul IT soluţii inovatoare pe care domeniul e-Health le oferă sistemelor de sănătate şi modalităţile de implementare a acestora în România sunt câteva din temele care se axează Congresul E-Health. La Congres participă experţi de renume internaţional, reprezentanţi ai Comisiei Europene, oficiali români, reprezentanţi ai mediului de afaceri.