/Epidemie de Antrax din Republica Serbia, monitorizata atent in Romania

Epidemie de Antrax din Republica Serbia, monitorizata atent in Romania

Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad au intensificat măsurilor de control al circulaţiei de animale vii, produse şi subproduse, provenite din Servia, ţară în care există o epidemie de Antrax.
‘Situaţia este sub control, colegii nostri din Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad sunt în stare de alertă şi acţionează conform celor stabilite prin Programele Strategice. Asigurăm opinia publică din România, mai ales din zonele de la graniţa cu Republica Serbia, că medicii veterinari sunt la datorie, ca întotdeauna, şi fac tot ceea ce trebuie pentru ca animalele şi oamenii să nu fie în pericol’, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roatiş-Cheţean, într-un comunicat remis Agerpres.


În urma declarării epidemiei de Antrax în Republica Serbia, zona Novi Becej, satele Bocear şi Novo Milosevo, la 60 de Km de graniţa cu România, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus conducerilor Direcţiilor Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad intensificarea măsurilor de control. În scopul prevenirii oricărui risc, preşedintele ANSVSA a dispus, de asemenea, monitorizarea atentă a tuturor mişcărilor interjudeţene de animale, din zona Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad. Medicii veterinari din zonele respective sunt mobilizaţi şi acţionează conform procedurilor.