/Epidemia de E.coli: Legumele continua sa fie distruse in Germania

Epidemia de E.coli: Legumele continua sa fie distruse in Germania

Între cinci şi zece la sută din legumele cultivate în nordul Germaniei au fost distruse, potrivit unei declaraţii a ministrului german al agriculturii Ilse Aigner, preluată în ediţia de marţi a ziarului The Local.

Procesul va continua, a spus ministrul, indicând că urmează a fi distruse 5.900 tone de castraveţi, 1300 hectare de salată verde şi 3.500 de tone de roşii.

Aceste măsuri intervin în contextul epidemiei declanşate de bacteria E.coli, care a ucis deja 36 de persoane, dintre care majoritatea în Germania, potrivit unui bilanţ reactualizat, iar sursa de contaminare a fost descoperită în legume.

Legumele sunt distruse, deşi zilele trecute experţii de la Institutul federal sanitar Robert Koch (RKI) au stabilit că responsabile de apariţia epidemiei sunt seminţele germinate de la o fermă bio din Saxonia Inferioară.

Inspectorii au constatat o serie de încălcări ale normelor sanitare la această fermă, proprietarul riscând să fie pus sub acuzare.

Epidemia de infecţie intestinală cauzată de bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh) s-a dovedit de o amploare nemaiîntâlnită în ultimul deceniu în Germania. Cel puţin 3228 de persoane au fost infestate cu această bacterie nu numai în Germania, ci şi în alte ţări. Un remediu eficient împotriva acesteia încă nu a fost pus la punct.