/Emil Boc: Norii crizei inca mai sunt pe cer

Emil Boc: Norii crizei inca mai sunt pe cer

Oficial România a ieşit din recesiune pentru că a avut două trimestre consecutive de creştere economică, însă criza nu a trecut, a declarat, sâmbătă, premierul Emil Boc la cea de-a patra reuniune a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România desfăşurată la Băile Felix.
Acesta a spus că în continuare Executivul “pregăteşte terenul” pentru consolidarea acestei creşteri economice.
“Nu trebuie să ne aşteptăm la lapte şi miere. Este doar un semn sănătos că mergem în direcţia corectă. Norii crizei încă mai sunt pe cer, ei se vor risipi doar dacă continuăm reformele, nu cădem în patima populismului şi vom da mai mulţi bani pentru investiţii şi muncă. De la aceste principii Guvernul nu va abdica”, a spus Boc.
Premierul a arătat că România merge pe o creştere economică de 1,5-2 %, în 2011, şi una între 3,5-4 % în 2012, ca un rezultat al implementării acestei reforme.


“Azi suntem la 5,17 % rata şomajului adică un număr 471.625 de persoane. Ne apropiem de ceea ce aveam în mai 2008”, a arătat Emil Boc care a spus că a crescut numărul contractelor de muncă în urma aplicării noii legislaţii şi a controalelor efectuate.
Totodată, în domeniul pensiilor de invaliditate cu 52 % s-a diminuat ponderea faţă de perioadele similare din anii trecuţi pentru că s-au făcut controale “corecte”.
În ceea ce priveşte reforma sănătăţii care are multe implicaţii sociale, premierul a susţinut că lucrurile sunt în plină desfăşurare.
“Reforma în sănătate nu va fi finalizată în această ţară până când nu se va implementa pachetul minimal de servicii medicale. Adică fiecare trebuie să ştie că de banii pe care îi plăteşte, să ştie că aceste servicii medicale le primeşte pentru că astăzi unii primesc totul alţii nimic. Acum sunt în licitaţie două programe fundamentale: prescripţia electronică a pacientului şi fişa electronică a pacientului”, a declarat Boc.
Boc a susţinut necesitatea prioritizării investiţiilor strategice multianuale, reamintind că există peste 40.000 de obiective de investiţii la nivel naţional care nu pot fi finalizate deodată.