/Emil Boc afirma ca noua legislatie a Muncii da deja rezultate

Emil Boc afirma ca noua legislatie a Muncii da deja rezultate

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, premierul Emil Boc, a susţinut miercuri seară, la Oradea, că aplicarea noii legislaţii în domeniul Muncii are deja rezultate pozitive.
“Sunt 42.000 de oameni care au de azi asigurat un salariu, la sănătate, la şomaj, la pensii. Adică erau plătiţi înainte la negru şi nu aveau asigurat viitorul. Şi este dovada faptului că acele măsuri pe care le-am dispus în manieră centralizată şi încrucişată în acelaşi timp, cu participarea Gărzii Financiare, a Inspecţiei Muncii, a Poliţiei s-au dovedit a fi viabile. Am dat un exemplu mărunt pentru a arăta că în fiecare zi încep să se adauge acele lucruri noi care arată direcţia spre bine”, a declarat premierul Boc, după întâlnirea organizată cu conducerea PDL Bihor, pentru prezentarea moţiunii cu care candidează pentru un nou mandat la şefia partidului.


El a adăugat că există încă mulţi români care o duc greu. “Să nu credeţi că nu înţeleg şi nu văd acest lucru, dar oamenii trebuie să ştie că dacă nu făceam ce a trebuit nu ajungeam să putem plăti salarii şi pensii, iar România avea probleme mari să poată rezista. Aşa a trecut partea cea mai grea. (…) Să sperăm că Institutul Naţional de Statistică va putea confirma şi ieşirea din recesiune după primul trimestru, care ne va arăta direcţia de creştere economică şi definitiv ruptura cu partea de minus a economiei”, a spus primul-ministru.
Emil Boc a ţinut să-i mulţumească liderului organizaţiei PDL Bihor, Ştefan Seremi, pentru că, deşi nu este unul dintre preşedinţii care i-au susţinut moţiunea cu care candidează la Convenţia Naţională, i-a asigurat un “climat absolut prietenesc, colegial pentru prezentarea, dezbaterea şi argumentarea moţiunii”.
“Eu, de fapt, m-am simţit ca acasă, aşa cum mă simt de fiecare dată în Bihor. Nu numai pentru că sunt la 160 de km de casă, 150 chiar, ci şi pentru că oamenii de aici îi simt foarte aproape şi am şi multe amintiri din copilărie legate de Oradea”, a menţionat Emil Boc.
El a reafirmat că nu candidează împotriva nimănui. “Candidez pentru ca PDL să modernizeze România, iar în 2012 să continue guvernarea alături de actualii parteneri de coaliţie. Văd însă că, la fel ca până acum, sunt singur împotriva tuturor. Adică, în continuare am împotriva mea presa, mogulii, liderii opoziţiei. Adică acesta este PDL-ul, întotdeauna trebuie să se bată cu toţi ceilalţi şi, aşa cum am câştigat împreună cu partidul şi celelalte bătălii, aşa le vom câştiga şi pe următoarele, ca partid împotriva alianţei socialiste. Sunt convins că şi-n interiorul partidului va avea câştig de cauză o moţiune care îşi propune să modernizeze România şi PDL-ul să-şi poată continua împreună cu partenerii de coaliţie guvernarea”, a completat liderul PDL.
Emil Boc a afirmat că doreşte să continue modernizarea Partidului Democrat Liberal, susţinând că, în prezent, doar PDL are şansele “să poată da românilor speranţa unui viitor sigur”.