/Elicopter MAI in misiune umanitara

Elicopter MAI in misiune umanitara

Doi copii cu arsuri grave au fost transportaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu un elicopter de tip Mi-17, de la Suceava la Bucureşti, pentru tratament de specialitate.
Potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES de Ministerul Administraţiei şi Internelor, Inspectoratul General de Aviaţie a pus la dispoziţia echipelor medicale de intervenţie un elicopter de tip Mi-17 pentru executarea unei misiuni de transport aeromedical de urgenţă.
Cei doi copii, cu vârste cuprinse între un an şi 4 ani, au fost preluaţi de pe aeroportul din Suceava, în jurul orei 4,00, şi transportaţi în Bucureşti, pentru tratament de specialitate.


Intervenţia elicopterului din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie s-a impus întrucât acesta are capacitatea de a transporta cei doi pacienţi în acelaşi timp.
Potrivit comunicatului, la această misiune, desfăşurată în condiţii dificile, pe timp de noapte, au participat un echipaj de zbor al Inspectoratului General de Aviaţie şi două echipe medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, conduse de dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.