/Ecaterina Andronescu: Ne confruntam cu o putere care se vede vesnica

Ecaterina Andronescu: Ne confruntam cu o putere care se vede vesnica

Deputatul Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat (PSD), a criticat, sâmbătă, la conferinţa PES activists România, actuala putere politică din ţara noastră.
“Ne confruntăm cu o putere care se vede veşnică, care a stat şi continuă să stea pe resurse uriaşe. Ne confruntăm cu o putere care a dezechilibrat sindicatele şi înspăimântă lumea, care se revoltă împotriva unei politici păguboase”, a spus Ecaterina Andronescu în discursul rostit cu acest prilej.
Vicepreşedintele PSD a îndemnat tinerii prezenţi la conferinţă să se opună acestei tendinţe “care a adus în România un extraordinar de mare deficit de democraţie, rezultând riscul de a ajunge din nou sub dictatură”.


În opinia deputatului social-democrat, acest guvern şi-a angajat răspunderea pe un număr mai mare de legi decât toate guvernele anterioare la un loc.
“Şi-au angajat răspunderea, pe fondul deficitului de democraţie, pe legi fundamentale precum Educaţia, Codul muncii şi dialogul social, care ar fi trebuit să treacă prin consens. Nu cred că Uniunea Social Liberală (USL) îşi doreşte să ajungă la putere pentru ea, ci pentru că România este în cădere liberă, pe tobogan, iar ceea ce s-a stricat în aceşti ani trebuie să fie reparat într-un număr mai mare de ani”, a susţinut oficialul PSD.
Ecaterina Andronescu l-a criticat pe ministrul Educaţiei, afirmând că “niciodată Educaţia nu a avut în fruntea ei o persoană atât de paralelă cu sistemul ca domnul Funeriu, sistem pe care nici nu-l cunoaşte, nici nu-l înţelege şi nici nu-şi doreşte să-l înţeleagă”.
În finalul intervenţiei sale, vicepreşedintele PSD a spus că partidul pe care îl reprezintă doreşte să pună în prim-plan, dacă va ajunge la guvernare, ministerele Educaţiei şi Sănătăţii.
În conferinţa PES vorbitorii au mai punctat faptul că nu există o educaţie politică în domeniul civic şi în cel al democraţiei în România.
“În Europa de Est avem cazuri precum Victor Orban în Ungaria şi Traian Băsescu în România, unde dreapta încearcă să distrugă democraţia şi în acelaşi timp, să fure mesajul social de stânga doar vorbind despre el, fără să-l practice”, a spus preşedintele PES activists România, Victor Negrescu.
La conferinţa de sâmbătă s-a mai amintit că liderii partidelor de stânga din estul Europei au lansat o declaraţie comună în aprilie, prin care au atras atenţia asupra lipsei de democraţie şi a pericolelor ca aceasta să dispară în Europa de Est, în faţa guvernelor de dreapta care reduc drepturile sociale şi civile ale oamenilor fără să spună acest lucru.
La conferinţă au participat aproximativ 250 de membri PES din peste 30 de judeţe ale ţării.