/DSP Gorj asteapta fondurile pentru achizitionarea laptelui praf

DSP Gorj asteapta fondurile pentru achizitionarea laptelui praf

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj nu a primit până în prezent fondurile necesare pentru achiziţionarea laptelui praf pentru bebeluşii din judeţ, situaţia durând de aproximativ o lună, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Potrivit acesteia, cu toate că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat încă de acum două săptămâni că vor fi alocaţi banii pentru achiziţionarea laptelui praf, instituţia gorjeană nu a primit nimic până în prezent.


Situaţia bebeluşilor din judeţ este destul de dificilă, a arătat aceasta, dat fiind că mare parte din nou-născuţi nu au primit nici în luna martie cutiile de lapte praf cuvenite, ultimele doze existente în stocul DSP Gorj fiind împărţite bebeluşilor cu probleme. Dacă fondurile pentru laptele praf nu vor ajunge în perioada următoare în judeţ, aprilie va fi cea de-a doua lună în care nou-născuţii nu primesc dozele cuvenite.
“Până acum nu am primit nimic, aşteptăm şi noi ca şi familiile bebeluşilor. Ultimele cutii pe care le-am avut în depozit, circa o mie, le-am dat la sfârşitul lunii februarie bebeluşilor din centrele de plasament şi celor care nu pot fi alimentaţi natural. În momentul în care vom primi banii, vom trece la achiziţionarea imediată a laptelui praf”, a precizat Elena Piţian.
O situaţie asemănătoare a avut loc în vara anului trecut, atunci când sute de bebeluşi din judeţ nu au primit laptele praf timp de o lună din cauza unei neînţelegeri privind modalitatea de achiziţionare a produsului.