/Dr. Diana Paun: Se constata o crestere a numarului de cazuri de obezitate la copii

Dr. Diana Paun: Se constata o crestere a numarului de cazuri de obezitate la copii

În ultimul timp se constată o creştere a numărului de cazuri de obezitate la copii, a declarat, joi, pentru AGERPRES joi dr. Diana Păun, managerul Institutului de Endocrionologie “C.I.Parhon”.
“Din patologia existentă la noi, 20% au obezitate datorată stilului de viaţă şi nu unei patologii anume. Sigur, părinţii sunt mai educaţi şi vin cu copiii la control, dar constatăm şi lipsă de educaţie în ceea ce priveşte stilul de viaţă”, a explicat medicul.
Potrivit dr. Păun, copiii consumă foarte multe produse de tip fast food şi nu fac mişcare. ”Ar trebui să fie 5 mese pe zi dar părinţii nu acordă importanţa cuvenită acestui lucru.

Lipsa sportului, a unui regim de viaţă sănătos duc la creşeteri în greutate, creşteri care vor afecta mai târziu copiii, fiind expuşi la diabet , boli metabolice şi cardiovasculare, dar şi asupra procesului de sexualizare atât la fete cât şi la băieţi”, a adăugat specialistul.
Ţesutul gras dă dificultăţi în sintetizarea estrogenilor la băieţi, la pubertate, determină procesul de mărire a sânilor şi o dezvoltare sexuală deficitară, iar la fete face să apară menstruaţia la vârste mult mai tinere, cu implicaţii asupra dezvoltării de mai târziu, a detaliat dr. Diana Păun.