/Dolj: Un copil de zece ani cu arsuri grave a fost transportat cu avionul la Bucuresti

Dolj: Un copil de zece ani cu arsuri grave a fost transportat cu avionul la Bucuresti

Un copil de zece ani din oraşul doljean Filiaşi, care a suferit arsuri deosebit de grave după ce s-a electrocutat în timp ce se juca pe o locomotivă din gara oraşului, a fost transportat de urgenţă, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul Alexandru Grigorescu din Bucureşti cu un avion special venit pentru acest caz.
Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, băiatul de 10 din Filiaşi a fost adus de un echipaj SMURD de la Filiaşi la Craiova, miercuri seara, cu arsuri prin electrocutare politraumă.


‘Copilul a fost adus stabil, după ce a primit primele măsuri la Filiaşi. Se afla în stare foarte gravă, politraumă, arsuri de gradul trei şi patru pe o suprafaţă de peste 70 la sută. Există şi o suspiciune de fractură la nivelul coloanei cervicale’, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.
Prognosticul medicilor craioveni a fost rezervat, iar după ce copilul a fost stabilizat în camera de urgenţă a UPU şi a primit îngrijiri medicale prin toaletarea arsurilor a fost dus la secţia de terapie intensivă, unde s-a decis transportarea la un spital de competenţă superioară din Capitală.
Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, care s-a deplasat pentru acest caz la Aeroportul din Craiova, a declarat că aerodromul a fost deschis special pentru preluarea pacientului de zece ani de un avion al Aviaţiei Speciale, pentru a-l transportat la Bucureşti.
‘Se duce o luptă contra cronometru pentru salvarea unei vieţi omeneşti, a unui copil care a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului. Aeroportul din Craiova îşi dovedeşte încă o dată utilitatea în salvarea unei vieţi omeneşti. Vreau să mulţumesc echipei de la aeroport care asigură toate condiţiile tehnice pentru aterizarea şi decolarea avionului care vine de la Bucureşti. Aeroportul s-a deschis special pentru acest zbor’, a declarat prefectul Nicolae Giugea.