/Dolj: NUP in cazul fostului sef al Biroului de Arme si Explozibil care si-a impuscat familia

Dolj: NUP in cazul fostului sef al Biroului de Arme si Explozibil care si-a impuscat familia

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a închis dosarul fostului şef al Biroului de Arme şi Explozibil din cadrul IPJ Dolj, Nelu Gruia, care pe 13 aprilie şi-a împuşcat soţia şi fiica după care s-a sinucis.
Potrivit procurorului Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale pentru omor şi tentativă de omor, dar şi pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii.
Directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Dolj, Nelu Gruia, în vârstă de 55 de ani, fost şef al Serviciului de Arme şi Muniţii din IPJ Dolj în perioada 2006 – 2009, şi-a împuşcat, pe 13 aprilie, soţia şi fiica, după care s-a împuşcat şi el. Soţia comisarului şef Nelu Gruia, Carmen Gruia, care era profesoară la o şcoală din Craiova, a murit pe loc, iar ulterior a decedat şi el la spital pe masa de operaţie, fiica lor reuşind să supravieţuiască şi să treacă cu bine peste intervenţia chirurgicală.


Carmen Gruia divorţase de soţul său cu aproape două luni înainte, la cererea acesteia.
Fostul poliţist a lăsat o scrisoare-testament de adio prin care a cerut unor prieteni de familie să aibă grijă de fiul lui, de 22 de ani, care are probleme medicale pentru că este surdo-mut.
Lângă scrisoarea de adio procurorii au găsit şi un pistol cu care fostul poliţist a tras, armă deţinută în mod legal, precum şi mai multe tuburi de cartuşe trase. Potrivit scrisorii, între Nelu Gruia, pe de o parte, şi soţia lui Carmen şi fiica lor Ruxandra, pe de altă parte, exista o stare conflictuală. Fostul poliţist afirmă în scrisoare că fiica lor este principala vinovată şi susţine că din cauza acesteia cei doi soţi ar fi ajuns la divorţ.
Anchetatorii au stabilit ulterior că Nelu Gruia şi-ar fi premeditat faptele, pentru că doar cu o zi înainte fusese la bănci unde îi făcuse împuternicire fiului său pentru a avea acces la toate conturile sale bancare.