/Dolj: Medicii de la DSVSA controleaza in scoli locurile unde vor fi depozitate cornurile si laptele

Dolj: Medicii de la DSVSA controleaza in scoli locurile unde vor fi depozitate cornurile si laptele

Medicii de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj au început, marţi, controale în toate unităţile de învăţământ din judeţ privind condiţiile în care, odată cu începerea noului an şcolar, urmează să fie depozitate produsele alimentare destinate elevilor prin programul “Cornul şi laptele”.
Directorul adjunct al DSVSA Dolj, Costică Retea, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că aceste controale au drept scop preîntâmpinarea situaţiilor de îmbolnăvire a elevilor în condiţiile în care unităţile de învăţământ nu ar dispune de spaţii special amenajate.


“Azi (marţi – n.r.) am avut instructaj cu medicii veterinari în vederea demarării controlului în toate unităţile de învăţământ din judeţ, iar medicii noştri au plecat deja pe teren. Se vor face verificări şi pe programul “Cornul şi laptele” în sensul că sunt controlate condiţiile în spaţiile de depozitare, prelucrare şi distribuire a produselor alimentare, dotarea cu instalaţii şi instrumente specifice. Prin aceste controale dorim să preîntâmpinăm situaţiile de îmbolnăvire a elevilor şi să tragem un semnal de alarmă în cazul în care găsim nereguli”, a precizat Costică Retea.