/Distribuitorul de medicamente Tamisa Trading estimeaza o crestere cu 30 la suta a afacerilor, in 2011

Distribuitorul de medicamente Tamisa Trading estimeaza o crestere cu 30 la suta a afacerilor, in 2011

Distribuitorul de medicamente Tamisa Trading şi-a bugetat pentru 2011 o cifră de afaceri de circa 48 de milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, informează compania.
Aceste valori sunt orientative, date fiind incertitudinile din piaţă, potrivit administratorului firmei, Dan Boboescu.
‘Noi credem totuşi că până la sfârşitul anului se va dovedi că aceste estimări au fost mai degrabă conservatoare şi ele vor fi fost chiar depăşite’, a adăugat acesta.
Dan Boboescu a precizat că rezultatele primelor luni din acest an au fost bune, în conformitate cu aşteptările managementului, însă partea cea mai consistentă a creşterilor anuale urmează să fie înregistrată în a doua jumătate a anului şi în special în ultimul trimestru.


Motivul acestei evoluţii şi principalul motor al creşterii va fi diversificarea afacerii într-un domeniu înrudit, dar nou pentru Tamisa Trading şi mult mai puternic şi nemijlocit orientat către consumatorul final.
Oficialul Tamisa Trading spune că noua linie de business va fi lansată în următoarele săptămâni şi că aceasta va avea o contribuţie decisivă la vânzările Tamisa Trading din ultimul trimestru, care urmează să fie aproximativ duble faţă de de cele din perioada corespunzătoare a anului 2010.
Cu o existenţă neîntreruptă de aproape 20 de ani, Tamisa Trading a fost atât primul distribuitor modern de medicamente din România, cât şi prima companie privată care a distribuit medicamente şi produse parafarmaceutice la nivel naţional.
Compania a făcut parte vreme de aproape trei ani din grupul Montero, redevenind independentă la începutul anului 2010, printr-o tranzacţie de tip MBO (management buyout), cumpărători fiind Angela Atanasiu şi Dan Boboescu.
Anul 2010 a fost de altfel unul favorabil pentru companie, aceasta trecând pe profit şi înregistrând o creştere a cifrei de afaceri de 18% faţă de anul precedent.
Tamisa Trading are circa 140 de angajaţi şi colaboratori, operează un număr de patru depozite regionale (Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca şi Oradea) şi un depozit central în Bucureşti, distribuind către mai mult de 2.000 de clienţi peste 3.500 de produse, fabricate în România sau importate.