/Directorul AJVPS Dolj a murit, iar fiica lui este in stare grava la spital

Directorul AJVPS Dolj a murit, iar fiica lui este in stare grava la spital

Directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dolj, Nelu Gruia, în vârstă de 55 de ani, fost şef al Serviciului de Arme şi Muniţii din IPJ Dolj în perioada 2006 – 2009, a murit, miercuri, iar fiica lui de 24 de ani se află în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.
Potrivit medicilor de la SJU Craiova, fostul poliţist şi fiica sa au fost supuşi de urgenţă unor intervenţii chirurgicale, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa lui Gruia.
“Bărbatul de 55 de ani şi tânăra de 24 de ani au ajuns la spital în şoc hemoragic în urma unor plăgi împuşcate în regiunea toracică. Cei doi au fost aduşi în stare destul de gravă, iar medicii au depus toate eforturile pentru a-i salva. Din păcate, bărbatul a decedat”, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.


Potrivit IPJ Dolj, Nelu Gruia a fost şef al Serviciului de Arme şi Muniţii în perioada 2006 – 2009 şi nu a fost niciodată cercetat disciplinar.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, agent Amelia Căprărin, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că Nelu Gruia şi-a încetat activitatea de poliţist în ianuarie 2009, la cerere.
Potrivit Ameliei Căprărin, Gruia avea relaţii bune cu colegii de serviciu şi nu a renunţat la activitatea de poliţist în urma vreunui scandal sau a vreunei abateri disciplinare. “Este vorba de un fost poliţist, care şi-a încetat activitatea la cerere, în ianuarie 2009, când a fost trecut în rezervă. La faţa locului se află o echipă de poliţişti şi procurori, cercetările în acest caz fiind în curs de desfăşurare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Directorul AJVPS Dolj, Nelu Gruia, şi-a împuşcat, miercuri dimineaţă, soţia şi fiica, după care a încercat să se sinucidă. Tragedia s-ar fi produs în urma unor certuri în familie. Soţia comisarului şef Nelu Gruia, Carmen Gruia, care era profesoară la o şcoală din Craiova, a murit pe loc.
Carmen Gruia împlinise 55 de ani pe 10 aprilie, iar conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj susţine ca aceasta era un profesor excepţional.
“Doamna Carmen Gruia era profesoară de Limba română la Grupul şcolar ‘Traian Vuia’ din Craiova. Era o profesoară excepţională, foarte apreciată de colegi şi elevi. Avea multe masterate, a fost implicată în foarte multe proiecte privind reforma în educaţie”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful ISJ Dolj, Mihaela Moţăţeanu.