/DIICOT a trimis in judecata 17 persoane acuzate de trafic cu substante etnobotanice

DIICOT a trimis in judecata 17 persoane acuzate de trafic cu substante etnobotanice

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată 17 pesoane acuzate de trafic ilicit internaţional de droguri de risc şi de mare risc şi trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc, precum şi de constituire şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, informează un comunicat al DIICOT remis, joi, AGERPRES.


Potrivit anchetatorilor, sub aparenţa unei activităţi comerciale licite – respectiv comercializarea de produse chimice, seminţe şi îngrăşăminte pentru plante – Denis Cătălin Salomia, împreună cu Andrei Mihăilescu şi Marian Cătălin Săftoiu, alături de Mihaela Stanciu – au introdus pe teritoriul României şi împreună cu Daniel Neamţu, au distribuit şi au vândut produse de tip “etnobotanice”, inclusiv substanţe psihotrope şi stupefiante supuse controlului naţional, ce constituie droguri de risc şi de mare risc, prevăzute de Legea nr. 143/2000.
Ancheta relevă că produsele au fost comercializate prin intermediul aşa numitelor “magazine de vise”, ai căror administratori au fost o parte dintre inculpaţii trimişi în judecată, beneficiile financiare obţinute din activitatea ilicită fiind de aproximativ 400.000 euro.
“Cu ocazia efectuării unor percheziţii domiciliare, la data de 11 aprilie au fost găsite şi ridicate din locuinţele inculpaţilor cercetaţi în cauză şi din punctele de lucru unde funcţionau ‘magazinele de vise’ mai multe cantităţi de droguri de risc şi de mare risc ce fac parte din categoria menţionată, precum şi importante sume de bani provenite din comercializarea acestora”, se arată în comunicatul DIICOT.
Totodată, prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor faţă de alte persoane implicate în săvârşirea unor fapte de aceeaşi natură.