/`Dieta fericirii`, propusa de un nutritionist italian

`Dieta fericirii`, propusa de un nutritionist italian

Ciocolata, cacaoa, caviarul, laptele, brânza, ouăle, arahidele, precum şi carnea de vită, porc sau curcan, hamsiile, tonul sau codul – toate acestea sunt produse care contribuie la un mai bun control al emoţiilor negative, cum ar fi starea de mânie sau frustrarea, relevă un studiu realizat de omul de ştiinţă italian Luca Passamonti, de la CNR Catanzaro, potrivit Il Messaggero.
El a reuşit să dovedească ştiinţific că o ‘alimentaţie corectă’ este garanţia unei bune dispoziţii, graţie aminoacidului triptofan, un precursor al serotoninei, care se află de regulă în produse considerate că îngraşă.

Cu toate acestea, Passamonti insistă că toţi ar trebui să consume zilnic cel puţin 350 de grame de ‘produse optimiste’, fapt ce poate contribui la evitarea stresului, la reducerea stării de anxietate şi agresivitate şi la un control mai eficient asupra furiei şi emoţiilor negative.

Nutriţionistul italian consideră că ‘dieta cu triptofan’ poate trata astfel de tulburări psihice precum depresia sau stările suicidale.

Din păcate, Passamonti nu propune şi o soluţie de compromis: cum să-şi menţii deopotrivă supleţea corpului şi starea de spirit bună. Dar, omul de ştiinţă italian nu are niciun dubiu: oamenii slabi sunt mai furioşi şi mai răi decât cei mai plinuţi din cauza deficitului de triptofan.

Anterior, oameni de ştiinţă americani de la Albert Einstein College of Medicine of Yeshiva University au constatat că celulele creierului încep să se autodevoreze pentru a combate înfometarea în cazul persoanelor care urmează o dietă strictă sau se înfometează.