/Diana Tusa: Opozitia a castigat iar o mica victorie, profitand de chiulul celor de la putere

Diana Tusa: Opozitia a castigat iar o mica victorie, profitand de chiulul celor de la putere

Deputatul PNL de Brăila, Diana Tuşa, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că opoziţia a câştigat iar o mică victorie, profitând de chiulul celor de la putere, şi a respins în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor ordonanţa privind introducerea coplăţii în sistemul sanitar.
‘Vă prezint iar o mică victorie a opoziţiei şi anume respingerea ieri (miercuri – n.r.), în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, a ordonanţei privind introducerea coplăţii în sistemul sanitar. Profitând de chiulul celor de la putere – văd că acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des în Parlament – cu opt voturi la două, reprezentând voturile puterii, proiectul de lege a fost respins. Asta pentru a nu mai fi acuzaţi de cei de la putere că noi nu facem nimic, din moment ce dânşii sunt cei care chiulesc’, a declarat Diana Tuşa.


Deputatul PNL a amintit că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în urmă cu o săptămână, când OUG 107/2010, privind introducerea CAS-ului de 5,5% pentru pensionari, a fost respinsă în Comisia de muncă tot datorită chiulului deputaţilor puterii.
În ceea ce priveşte introducerea coplăţii în sistemul sanitar, Diana Tuşa a precizat că au fost o serie de probleme legate de acest proiect de lege, ‘care vizau, în primul rând, categoriile exceptate şi aici mă refer la pensionarii cu venit sub 700 de lei. Noi nu am înţeles de ce este vorba despre 700 de lei şi nu 740 de lei, că doar de acolo e baza de la care se plăteşte sau nu 5,5% CAS la pensii’.
‘Nu poţi să introduci o suprataxă, din moment ce tu nu oferi, practic, nimic. Motivarea Guvernului a fost că, prin introducerea acestei coplăţi, a acestui tichet moderator de sănătate, sistemul sanitar va beneficia de venituri în plus. Nu s-au estimat aceste venituri, nu s-au făcut nici calculele ce priveau costurile acelui tichet care trebuie tipărit, distribuit. Dacă am fi tras linie, am fi văzut că nu e niciun beneficiu, ci e o altă afacere pentru nişte băieţi deştepţi, care vor să mai prindă un contract pentru a tipări ceva’, a completat Tuşa.