/Diana Paun: Persoanele cu hipertiroidie pot fi decompensate de caldura

Diana Paun: Persoanele cu hipertiroidie pot fi decompensate de caldura

În sezonul cald pot fi afectate persoanele cu hipertiroidie, căldura având efect de decompensare, a declarat joi pentru AGERPRES dr. Diana Păun, managerul Institutului de Endocrinologie “C.I. Parhon”.
“Cei care au o astfel de patologie nu trebuie să se expună la soare, nu trebuie să meargă la mare şi trebuie să-şi ia medicaţia prescrisă de medicul endocrinolog. Dacă apar anumite simptome cum ar fi transpiraţii abundente, palpitaţii, insomnii, nervozitate trebuie să meargă la medicul endocrinolog”, a explicat medicul.


O altă categorie afectată de căldură sunt persoanele cu carenţe de calciu şi magneziu, minerale care se pierd prin transpiraţie în această perioadă. Aceste persoane trebuie să consume alimente bogate în calciu, lactate, şi să ia suplimente cu calciu, vitamina D şi magneziu, pentru a evita lipotimiile sau contracturile musculare şi să se hidrateze foarte bine, pentru a evita hipotensiunea.
Femeile cu tulburări de ciclu din cauza deficitelor progesteronice, a hemoragiilor sunt şi ele afectate şi trebuie să se protejeze, a subliniat dr. Păun.