/Diagnosticare si determinare a celulei canceroase intr-o zi la Centrul de Excelenta `Renasterea`

Diagnosticare si determinare a celulei canceroase intr-o zi la Centrul de Excelenta `Renasterea`

La Centrul de Excelenţă ”Renaşterea”, inaugurat miercuri în Bucureşti, un diagnostic de cancer şi determinarea celulei canceroase se pot obţine în 75 de minute.
Centrul dispune de aparatură de laborator unică în România, care face posibilă aflarea diagnosticului într-o zi, în timp ce la celelalte laboratoare existente rezultatele se primesc după opt zile.
Centrul dispune de opt cabinete medicale, pentru diferite tipuri de investigaţii – consultaţii clinice pentru sân, ecografii de sân, biopsii la sân, consultaţii ginecologice ş.a.m.d.
Mamograful digital Siemens – o investiţie de 260.000 de euro – este de ultimă generaţie, fiind singurul de acest tip instalat în România. Aparatul emite cea mai mică doză de radiaţii pentru pacient.


Centrul Medical de Excelenţă ”Renaşterea” oferă şi expertiză medicală internaţională, pacientele având posibilitatea de a primi o a doua opinie medicală din partea unor specialişti de renume de la spitalul AKH (Viena) şi Centrul Medical Anadolu (Istanbul), fie prin consultaţie la centru, fie prin transmiterea digitală, în timp real, a rezultatelor investigaţiilor către aceşti parteneri.
”Realizarea actualului proiect a fost posibilă prin accesarea de fonduri europene. Principalii parteneri în proiect sunt Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European, care au finanţat cu 1.854.820 de euro, cofinanţarea din partea Fundaţiei fiind de 343.420 euro. Rata de absorbţie a fondurilor a fost de 85%”, a subliniat preşedintele Fundaţiei ”Renaşterea”, Mihaela Geoană.
La rândul său, ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Rystein Hovdkinn, a subliniat, cu prilejul inaugurării Centrului de Excelenţă, importanţa colaborării în acest proiect cu Fundaţia ”Renaşterea”.
Ambasadorul Rystein Hovdkinn a spus că Norvegia a susţinut mai multe proiecte în România şi a anunţat că va continua asistenţa financiară pentru România până în 2014.