/Deschiderea noul an universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila“

Deschiderea noul an universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila“

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Carol Davila”, prof. dr. Florian Popa, a subliniat, în intervenţia sa la deschiderea noul an universitar, că Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti este în prima grupă din ţară după clasificarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), realizată recent.
El a menţionat că UMF trebuie să facă faţă acestei responsabilităţi şi a reliefat că în această în unitate de învăţământ vin din ce în ce mai mulţi studenţi şi mai bine pregătiţi.

Prof. dr. Florian Popa a spus că în anul universitar 2010-2011 aici au fost 8.430 de studenţi, peste 7.000 fiind români, 4.159 de studenţi fiind pe locuri de la buget, iar restul pe locurile cu taxă.
Rectorul universităţii a mai spus că au fost şi 1.731 de studenţi străini, din 60 de ţări, subliniind necesitatea ca universitatea să facă tot ceea ce este posibil pentru a-şi menţine renumele atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

În ceea ce priveşte dorinţa de a ajunge în primele 500 de universităţi din lume, rectorul a apreciat că mai este încă mult de făcut, atât în ceea ce priveşte dotarea, cât şi în ceea ce priveşte baza de învăţământ, prof. dr. Florian Popa accentuând că va trebui să se dezvolte spaţii care să primească un număr cât mare de studenţi.
Acesta s-a referit şi la necesitatea dezvoltării cercetării ştiinţifice, care constituie o condiţie pentru a ajunge între cele mai bune universităţi de medicină din lume. Rectorul a amintit şi de faptul că în acest an este prima dată când la ciclurile de învăţământ pentru masteranzi şi doctoranzi se intră prin concurs. El a adăugat că sunt cu 20% mai mulţi doctoranzi cu taxă decât anul trecut.

Andrei Voiosu, unul dintre cei mai buni absolvenţi ai promoţiei anului 2010-2011, a evidenţiat, în intervenţia sa, că drumul a fost anevoios în cei şase ani de studiu, dar satisfacţia este mare.
Studentul Matei Banu, şef de promoţie, a spus că recomandă celor care studiază medicina să o facă pregătindu-se cu mare seriozitate.
”Trebuie să vă dedicaţi cu totul acestei meserii. Să fiţi tot timpul bine pregătiţi, altfel nu se poate. Va fi greu şi un drum lung, nu trebuie să aşteptaţi mulţumiri şi aprecieri, ci trebuie să faceţi faţă singuri şi totul spre binele pacientului”, a reliefat Banu.

Cu prilejul deschiderii anului universitar au primit titlul de Doctor Honoris Causa al UMF rectorul Universităţii din Palermo, Roberto Lagalla, şi prof. dr. Giovanni Perini. un reputat anatomist. Totodată, a fost lansat volumul prof. dr. Ioanel Sinescu – ”Cancerul renal cu extensie venoasă”.
La deschiderea anului universitar a participat şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.