/Derzsi Akos (UDMR): Simpla interzicere a etnobotanicelor nu rezolva problema

Derzsi Akos (UDMR): Simpla interzicere a etnobotanicelor nu rezolva problema

Deputatul UDMR Derzsi Akos a declarat, luni, în cadrul dezbaterilor pe tema moţiunii simple “Un flagel naţional – plantele etnobotanice”, că ministerul condus de Cseke Attila a luat toate măsurile pentru combaterea consumului de plante etnobotanice.
”Departe de mine gândul să afirm că în Sănătate totul este sănătos. Dar dacă cineva crede că simpla interzicere a acestor plante, aşa cum subliniază iniţiatorii în moţiune, rezolvă problema se înşală, adică ori este în al nouălea cer, ori în stare de euforie sau extaz”, a spus deputatul UDMR.
El a făcut o paralelă între problematica interzicerii plantelor etnobotanice şi aceea a interzicerii materialelor pirotenice de tip pocnitori.


”Există legislaţie încă din 2007 în privinţa comercializării şi manipulării acestor materiale pirotehnice şi ce constataţi în fiecare an? În preajma sărbătorilor de iarnă, de la mic la mare, toţi devin pentru câteva zile pirotehnişti şi nu trece un an fără accidente. Sper că nu tot ministrul Cseke (n.r – ministrul Sănătăţii) este de vină”, a mai spus Derzsi Akos.
El a adăugat că Ministerul Sănătăţii a luat toate măsurile pentru combaterea acestui fenomen, dar problema este “mult mai complexă decât pare din tribune”.