/Derzsi Akos (UDMR): Daca vine cineva cu solutii la sistemul sanitar, e un dusman al sistemului

Derzsi Akos (UDMR): Daca vine cineva cu solutii la sistemul sanitar, e un dusman al sistemului

Deputatul UDMR Derzsi Akos a afirmat luni, în cadrul dezbaterilor pe marginea moţiunii de simple în domeniul Sănătăţii, că foarte mulţi doresc reforma în acest domeniu, dar fără ca această reformă să-i afecteze personal.
“Toată lumea recunoaşte că avem nevoie şi de descentralizare şi de restructurare, dar nu aşa. Nu la spitalul nostru, nu cu personalul nostru, la alţii. Şi noi nu vrem să participăm. Când este gata şi toate merg şnur, să ne anunţe şi pe noi cineva. Din păcate aşa nu merge. Facem parte din sistem şi – ne place, nu ne place – trebuie să fim prezenţi. (…) Ştim că sistemul informatic e necesar, dar credem că nu acum, nu suntem pregătiţi şi până la urmă găsim argumente pentru toate ca să nu le facem. Nu de explicaţii avem nevoie, ci de soluţii şi dacă vine cineva cu soluţii (…) atunci devine un duşman al sistemului, trebuie să plece şi să vină altcineva mai cu multă răbdare şi înţelegere faţă de pierderile sistemului”, a declarat deputatul UDMR.


El a arătat că sistemul de sănătate are carenţe mai vechi şi nu a ajuns în această situaţie din vina actualei guvernări. Derzsi Akos a adus ca argument în acest sens faptul că din 1996 până astăzi au fost depuse 11 moţiuni simple pe sănătate.
“Într-adevăr, e cod roşu pentru că în 20 de ani am rămas în urmă cu reforma sistemului”, a explicat deputatul UDMR.