/Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea ore de educatie pentru sanatate, in scoli

Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea ore de educatie pentru sanatate, in scoli

Doctorul Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a legii care prevede introducerea orelor de educaţie pentru sănătate în şcoli.
Deputatul conservator a declarat, joi, presei, că recentul caz al minorei din Roman care la vârsta de 14 ani a născut pentru a doua oară este emblematic pentru consecinţele lipsei educaţiei sexuale.
În opinia sa, lipsa educaţiei sau asigurarea ei formală la orele de dirigenţie sau biologie a făcut ca România să fie pe primul loc în Europa la nivelul numărului de avorturi, al mamelor minore şi al copiilor abandonaţi.


‘Cele 8.500 de mame minore înregistrate în fiecare an în România ne situează pe primul loc în Europa. S-a ajuns la situaţia în care 43 din 1.000 de femei care nasc să fie minore. Mamele minore au risc crescut de avort, iar, dacă naşterea are loc, există riscul major ca acest copil să fie abandonat, iar tânăra mamă va avea dificultăţi de integrare socială şi abandon social. Peste 40.000 de copii sunt abandonaţi în România, iar acestora li se adaugă alţi 300.000 ce sunt lăsaţi în grija rudelor’, a explicat medicul deputat Tudor Ciuhodaru.