/Deputaţii din Comisia de sănătate au avizat negativ legea prostituţiei iniţiată de Silviu Prigoană

Deputaţii din Comisia de sănătate au avizat negativ legea prostituţiei iniţiată de Silviu Prigoană

Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor a avizat negativ, marţi, propunerea legislativă a deputatului PDL Silviu Prigoană privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate.

În cadrul dezbaterilor, deputaţii au susţinut că legiferarea prostituţiei nu este o soluţie adecvată în formula gândită de deputatul PDL şi mai degrabă ar trebui vizate soluţii legislative care să conducă la controlul acestui fenomen – având în vedere incidenţa bolilor cu transmitere sexuală – şi să-i incrimineze pe cei care obţin venituri ilicite din aceste activităţi, respectiv proxeneţii.


Silviu Prigoană nu a fost prezent la şedinţa de marţi a Comisiei de sănătate.
Comisia sesizată în fond pentru a întocmi raport pe acest proiect de lege este cea juridică.
Senatul a respins, la începutul acestei luni, proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei iniţiat de deputatul democrat-liberal.
Proiectul de lege prevede desfăşurarea activităţilor cu caracter sexual în condiţiile unei autorizări prealabile, pentru persoane care au împlinit 20 de ani şi sunt apte din punct de vedere medical. Acesta mai prevede că autorizaţia ar urma să fie emisă de primarii localităţilor, pe baza unui aviz emis de o structură specializate a MAI. AGERPRES/(AS – Daniel Florea)