/Deputatii au inceput dezbaterile la motiunea simpla pe Sanatate

Deputatii au inceput dezbaterile la motiunea simpla pe Sanatate

Camera Deputaţilor a început, luni după amiază, dezbaterile pe marginea moţiunii simple pe domeniul Sănătăţii intitulată “Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu”.
La dezbateri sunt prezenţi 201 deputaţi din totalul de 332. Textul moţiunii este citit de deputatul social-democrat Rodica Nassar.
Moţiunea a fost depusă pe 2 mai, în plenul Camerei Deputaţilor, de liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa. Documentul este semnat de 114 deputaţi liberali şi social-democraţi.


Potrivit semnatarilor, moţiunea este îndreptată către “adevăraţii” responsabili pentru modul în care sistemul sanitar este distrus sistematic, respectiv preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul.
Deputaţii Opoziţiei susţin că “în România de azi sistemul sanitar este bolnav, cuprins de metastaze”, motiv pentru care toţi responsabilii în domeniu trebuie să plece.
Semnatarii moţiunii simple îl acuză pe Traian Băsescu că “a împins România în braţele FMI” şi a propus “reducerea cheltuielilor din sănătate, a paturilor de spital, închiderea de unităţi medicale, trecerea în şomaj a medicilor şi asistenţilor medicali, deteriorarea activităţii medicilor de familie, a interpretărilor ticăloase la adresa clasei medicale în general, la generalizarea sărăciei din sistemul sanitar românesc şi lipsa de acces la tratamente, medicamente, la micşorarea salariilor, a diminuării puterii de cumpărare a pensionarilor şi a salariaţilor”.
PNL şi PSD mai acuză că 65% dintre spitalele închise aparţin unor comunităţi conduse de primari ai opoziţiei, în timp ce în comunităţile conduse de primari ai principalului partid susţinător al Guvernului nu s-a închis niciun spital.