/Departamentul de Sanatate al PC cere ancheta in cazul pierderilor de vieti omenesti, din cauza inchiderii unor spitale

Departamentul de Sanatate al PC cere ancheta in cazul pierderilor de vieti omenesti, din cauza inchiderii unor spitale

Coordonatorul Departamentului de Sănătate al Partidului Conservator, conf. univ. dr. Morariu Silviu, a solicitat Parchetului General, joi, demararea unei anchete împotriva ministrului Sănătăţii şi a premierului, pentru semnarea hotărârilor de desfiinţare a unor spitale, care au dus la pierderi de vieţi omeneşti.
‘Cerem Parchetului General anchetarea, pentru cele două crime de la Bălceşti – Vâlcea şi din judeţul Constanţa, în regim de urgenţă, a adevăraţilor vinovaţi – ministrul Sănătăţii, primul ministru şi a tuturor celor care au semnat hotărârile de desfiinţare a unităţilor sanitare.

Acuzaţia de crimă credem că nu mai trebuie demonstrată iar acuzaţia de premeditare este susţinută prin faptul că au fost avertizaţi de toţi factorii responsabili că acestea vor fi efectele incompetentelor lor decizii. De asemenea solicităm anchetarea tuturor celor care au susţinut aceste măsuri aberante, pentru complicitate şi favorizarea infractorilor’, a arătat dr. Morariu, într-o scrisoare deschisă intitulată ‘Nu vă mai jucaţi cu viaţa poporului român’.
Silviu Morariu a mai solicitat, pe această cale, şi Avocatului Poporului să se autosesizeze în privinţa îngrădirii unui drept fundamental şi constituţional, dreptul la viaţă, dreptul la accesarea neîngrădită a serviciilor medicale de sănătate.
În plus, Departamentul de Sănătate al PC a cerut Curţii Constituţionale să analizeze în regim de urgenţă Hotărârea de Guvern nr. 345/2011 privind desfiinţarea unor unităţi sanitare publice cu paturi din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, ‘care încalcă dreptul constituţional de acces neîngrădit la servicii medicale’.
‘Cerem Consiliului Suprem de Apărare a Ţării analiza de urgenţă a măsurilor luate de Guvernul Boc, la iniţiativa ministrului Cseke Attila, în domeniul sănătăţii, care se constituie într-un atentat la siguranţa şi sănătatea poporului român’, se mai arată în documentul remis presei de dr. Silviu Morariu.