/Danone: Consumul de iaurt din Romania se va dubla in urmatorii 5-10 ani

Danone: Consumul de iaurt din Romania se va dubla in urmatorii 5-10 ani

Consumul de iaurt din România se va dubla în următorii 5-10 ani, nivelul actual fiind de 5 kilograme de iaurt pe an per capita, a declarat, miercuri, directorul general al companiei pentru zona România şi Ţările Adriatice, Stephane Batoux, la o conferinţă de presă.
‘Consumul de iaurt se va dubla în România în următorii 5 – 10 ani. Sunt doi factori care vor determina aceasta evoluţie. Este vorba despre competiţia din piaţă şi conştiinţa consumatorului asupra faptului că ce mănâncă are impact asupra sănătăţii. Oamenii trebuie să ia decizii între plăcerea de moment şi sănătatea pe termen lung’, a afirmat Stephane Batoux.
Acesta a adăugat că în România consumul de iaurt este mult mai mic comparativ cu ţările din jur.


‘Consumul din România este mic coparativ cu cel din ţările din jur, a fost înregistrată o creştere mică în 2010, faţă de 2009. Se consumă 5 kilograme de iaurt pe an, per capita. În Franţa se consumă 38 kilograme pe an per capita’, a precizat Stephane Batoux.
Reprezentantul Danone a menţionat că o revenire economică se poate reflecta în consum în ultimul trimestru din anul 2011.
‘Revenirea economică a început să se resimtă în consum. Începe de acum, iar efectul complet ar putea fi în ultimul trimestru din 2011’, a afirmat acesta.
Danone România a realizat o cifră de afaceri de 476 milioane lei în anul 2010, în creştere cu 10% comparativ cu anul 2009.
În anul 2010, investiţiile Danone s-au ridicat la 17 milioane lei. Compania are peste 10.000 de clienţi din retailul modern şi magazine de proximitate şi o medie lunară de 65.000 de comenzi livrate.