/Daniel Constantin (PC): Cseke Attila nu a acceptat sa fie partas la ingroparea sistemului de sanatate

Daniel Constantin (PC): Cseke Attila nu a acceptat sa fie partas la ingroparea sistemului de sanatate

Ministrul Cseke Attila trebuie felicitat pentru că nu a acceptat să fie părtaş la îngroparea sistemului de sănătate, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele PC, Daniel Constantin.
“Sunt foarte mulţi miniştri şi foarte mulţi parlamentari care sunt frustraţi că se iau decizii fără ei şi sunt nevoiţi să le susţină. Niciunul însă nu a avut curajul să iasă din rând. Tocmai de aceea cred că este de felicitat Cseke Attila. Nu a acceptat să fie părtaş la îngroparea sistemului de sănătate. Sper ca UDMR să realizeze, în al 12-lea ceas, că aşa vor fi trataţi în continuare, de partenerii lor de guvernare, Băsescu şi PDL”, a spus liderul PC.


Potrivit acestuia, în condiţiile în care UDMR va accepta o nouă numire, “înseamnă că acceptă un compromis care afectează sănătatea a 22 de milioane de români”.
“Practic, prin această demisie PDL şi Băsescu au ales să gireze un sistem sanitar în care banii merg la partid pentru campania electorală, în loc să mergă la sistemul de sănătate. PDL va rămâne în istorie un partid care a pus pe primul loc interesul personal în locul interesului românilor”, a precizat Daniel Constantin.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru.
El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.
Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare, iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri-reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură.
Attila Cseke a spus că rectificarea bugetară pe care Guvernul a adoptat-o miercuri s-a realizat fără opinia şi punctul de vedere al ministrului.
“Nu am avut nicio dezbatere, nu am fost consultat”, a afirmat reprezentantul UDMR, care a calificat drept “extrem de grav” acest fapt.
Premierul Emil Boc a anunţat miercuri, după şedinţa de Guvern, că la sectorul Sănătăţii bugetul a fost suplimentat cu 300 de milioane de lei direct prin rectificare, la care se adaugă 150 de milioane de lei în Fondul de rezervă, bani care vor fi alocaţi imediat către Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, după ce se fac primii paşi stabiliţi pe linia reformei.