/Daniel Constantin (PC): Criza nu o sa dispara cu PDL la guvernare

Daniel Constantin (PC): Criza nu o sa dispara cu PDL la guvernare

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a afirmat duminică, în faţa participanţilor la Congresul formaţiunii, că actuala criză economică “nu o să dispară cu PDL la guvernare”, adăugând că PC, dar şi Uniunea Social Liberală au misiunea de a reclădi încrederea oamenilor în politică, în Guvern şi în Parlament.
Potrivit acestuia, după parafarea acordului USL, “în disperare de a contracara efectele dezastruoase ale PDL”, liderul democrat-liberalilor, Emil Boc, “şi-a început turneul prin ţară pentru a spăla creierele puţinilor militanţi pe care îi mai are PDL”.


“Domnul Boc vorbeşte în fiecare week-end ca o placă stricată, repetând aceleaşi lucruri: că ei sunt cei mai buni, că am ieşit din criză, că sunt salvatorii acestei naţiuni. Nu poţi să ceri respectul românilor spunându-le triumfător că pe 31 martie ieşim din criză. (…) Criza nu o să dispară cu PDL la guvernare. Nu avem nevoie de un guvern Băsescu-Boc, care se conduce după politica ‘nu avem bani, luăm de la Fondul Monetar Internaţional'”, a afirmat Constantin.
Liderul conservatorilor a spus că duminică, în cadrul Congresului, vor fi ratificate cele două protocoale semnate cu PNL, respectiv Alianţa de Centru Dreapta, şi cel dintre ACD şi PSD, Uniunea Social Liberală.
“Formarea ACD este pentru noi foarte importantă, pentru că reprezintă poziţionarea noastră pe eşichierul politic. Suntem un partid social-liberal. Constituirea USL are ca principal scop implementarea unui proiect economic, viabil pentru cetăţenii acestei ţări şi stoparea abuzurilor anticonstituţionale de care se foloseşte Guvernul Boc şi Traian Băsescu când caută mijloace, la limita Constituţiei, numai pentru a menţine PDL la guvernare”, a subliniat Daniel Constantin.
El a adăugat că, din punctul său de vedere, România a ajuns să se confrunte cu mai multe crize, nu numai cea economică, ci şi cu o criză politică, generată “de asumări generate ale Guvernului pe proiecte de lege extrem de importante”, o criză a sistemului medical, dar şi o criză a sistemului juridic.
“Avem datoria să înlăturăm toate aceste efecte dezastruoase ale guvernării. Am făcut primii paşi şi PC a reuşit zilele trecute prin venirea senatorului Vasile Nistor să împlinească două obiective – am reuşit să obţinem pentru opoziţie majoritatea la Senat”, a spus liderul PC.
Constantin a amintit faptul că, prin venirea senatorului Vasile Nistor, recent demisionat din PDL, opoziţia a mai reuşit la Senat să respingă cererile de reexaminare a două proiecte de lege importante pentru PC – scăderea TVA la 5% la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei”, a mai arătat Constantin, în discursul susţinut în faţa delegaţilor la Congresul PC.
El a evidenţiat că dialogul este esenţial între partidele democratice, fie că sunt partenere, fie că sunt adversare.
“Din păcate, actuala putere refuză dialogul şi, implicit, democraţia. Am invitat la Congresul nostru toate partidele parlamentar şi mi-am permis, în numele dvs., să nu invit PDL şi nu din lipsă de politeţe, ci pentru că am avut o dilemă – nu am ştiut pe cine să invit, pe preşedintele figurant sau pe preşedintele jucător”, a declarat Daniel Constantin.
Liderul conservator a menţionat că la Congresul de duminică vor fi aleşi preşedintele executiv al formaţiunii şi secretarul general, care “vor avea rol principal în sprijinirea filialelor judeţene în selectarea candidaţilor pentru alegerile locale din 2012”.
“Astăzi vom discuta şi despre candidaturile la cele mai importante funcţii: preşedintele de consiliu judeţean şi primar de municipiu reşedinţă de judeţ. Perioada pe care o traversăm este mai importantă decât campania electorală din 2012. Pentru prima dată din 1989 încoace, candidaţii pentru aceste funcţii vor fi desemnaţi în cel mai democratic mod cu putinţă. Adică, după sondaje de opinie, desemnând acei oameni pe care îi doreşte populaţia, indiferent de partidul din care provin, PSD, PNL sau PC”, a afirmat liderul PC.
Daniel Constantin şi-a prezentat în faţa delegaţilor la Congresul PC raportul de activitate la un an de mandat în fruntea formaţiunii.