/Daniel Constantin: Basescu si regimul PDL vor sa dea o lovitura de gratie administratiei publice locale

Daniel Constantin: Basescu si regimul PDL vor sa dea o lovitura de gratie administratiei publice locale

Preşedintele Traian Băsescu şi regimul PDL vor să dea lovitura de graţie administraţiei publice locale, după ce “au pus mâna” pe administraţia centrală pe care au pus-o la dispoziţia baronilor locali PDL, a declarat, sâmbătă, la Sala Palatului, preşedintele PC, Daniel Constantin, cu prilejul prezentării viziunii Uniunii Social Liberale asupra administraţiei publice şi dezvoltării regionale.
“Preşedintele Băsescu vine cu o atitudine de domnitor medieval şi ne propune împărţirea ţării în voievodate. Mă gândesc cu groază cum va arăta România condusă de voievozi PDL ca Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă, Sorin Frunzăverde, Gheorghe Ştefan sau Elena Udrea”, a spus Constantin.
Liderul PC a precizat că va refuza să vorbească despre regionalizare atât timp cât actuala guvernare nu are soluţii pentru şomeri, atât timp cât nu se reuşeşte menţinerea medicilor în ţară sau atât timp cât profesorii, poliţiştii şi cadrele militare sunt “umiliţi în public”.


“Principiul care trebuie să stea la baza descentralizării financiare şi fiscale este unul simplu: atunci când îi ceri unui om performanţă în administraţie, trebuie să îi dai şi resursele necesare. Banii pentru comunităţile locale nu trebuie să mai fie la discreţia Palatului Victoria. Banii nu trebuie să mai fie daţi pe criterii politice”, a adăugat Constantin.
Potrivit acestuia, PDL doreşte “îndepărtarea definitiv” a administraţiei de cetăţean şi să o aducă în zona politicului.
“Atitudinea USL faţă de propunerile lui Traian Băsescu şi ale PDL de distrugere a administraţiei publice este una radicală. Vom ajuta cetăţenii să înţeleagă cum li se pregăteşte izolarea definitivă faţă de serviciul public”, a spus liderul PC.
El a adăugat că USL a dorit să prezinte un proiect corect şi bine fundamentat, care să consolideze o administraţie publică, respectată şi respectabilă.
“Dacă vrea să reorganizeze ceva, Traian Băsescu să-şi reorganizeze mobila de la Cotroceni … sau mai bine spus să-şi strângă mobila: majoritatea românilor doresc să trăiască într-o ţară europeană”, a declarat Daniel Constantin.
USL va refuza”din start” propunerea preşedintelui şi a PDL privind regionalizarea, a susţinut Constantin.
“În astfel de momente de răscruce istorică, se răspunde întotdeauna cu soluţii radicale. Iar soluţia pe care o propunem este sancţionarea imediată a celor vinovaţi şi protestul ferm faţă de dorinţa de îngropare a unei ţări pe care încă o dorim europeană”, a afirmat liderul conservator.