/Daniel Constantin acuza Ministerul Sanatatii ca atenteaza la sanatatea publica

Daniel Constantin acuza Ministerul Sanatatii ca atenteaza la sanatatea publica

Ministerul Sănătăţii (MS) atentează la sănătatea publică din România, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, referindu-se la bugetul pentru medicamentele compensate şi gratuite.

“Începând cu data de 1 august nu mai sunt fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate. Ministerul Sănătăţii se pare că a vrut cu orice preţ să facă economii şi a decis limitarea bugetului pentru medicamentele compensate şi, pe de altă parte, neachitarea arieratelor care, aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, au depăşit jumătate de an în acest moment, iar lucrul acesta a fost făcut chiar la îndemnul preşedintelui Traian Băsescu. (…) Ministerul Sănătăţii privează, din punctul nostru de vedere, în acest fel, pacienţii la accesul de medicamente şi în această situaţie atentează la sănătatea publică din România”, a susţinut Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, problemele ar putea fi rezolvate prin două soluţii: una vizează plata imediată a arieratelor din Sănătate, iar cea de-a doua scăderea TVA la 5% pentru medicamente.
“În acest fel, cred că am putea rezolva şi problemele bugetare, dar am putea rezolva o componentă socială extrem de importantă care se agravează pe zi ce trece şi anume sănătatea românilor”, a adăugat preşedintele PC.