/Danemarca renunta la recomandarea de evitare a castravetilor spanioli

Danemarca renunta la recomandarea de evitare a castravetilor spanioli

Autorităţile daneze din domeniul siguranţei alimentare au ridicat miercuri recomandarea cu privire la evitarea consumului de castraveţi spanioli, ‘disculpaţi’ de autorităţi după ce iniţial au fost bănuiţi că se află la originea unei epidemii mortale de E.coli.

‘Autorităţile germane însărcinate cu siguranţa alimentară şi Comisia Europeană au concluzionat miercuri că aceşti castraveţi spanioli care erau suspectaţi ca fiind sursa epidemiei grave de bacterii E.coli în Germania nu erau contaminaţi cu E.coli’, a subliniat Agenţia veterinară şi pentru produse alimentare din Danemarca, într-un comunicat, citat de AFP.

‘Din acest motiv, agenţia şi-a ridicat precedentul avertisment împotriva castraveţilor spanioli’, a afirmat agenţia. Pe de altă parte, autoritatea îşi menţine recomandarea de a evita castraveţii, roşiile şi salatele provenind din nordul Germaniei.

Doi distribuitori engros danezi au fost obligaţi de agenţie vinerea trecută să retragă castraveţii spanioli suspectaţi de contaminare cu periculoasa bacterie E.coli care a făcut 17 morţi în Germania şi în Suedia de la începutul lui mai. Cele mai importante lanţuri de distribuţie din Danemarca, Coop şi Dansk Supermarked, au decis săptămâna trecut să retragă castraveţii spanioli de pe rafturile supermarketurilor lor.