/Dacia, Nokia, BCR si Petrom – printre marcile preferate ale romanilor

Dacia, Nokia, BCR si Petrom – printre marcile preferate ale romanilor

Studiul Trusted Brands, aflat la cea de-a 11-a ediţie în Europa, a desemnat, miercuri seară, cele mai iubite mărci ale românilor.
La categoria automobile, românii preferă Dacia, în ceea ce priveşte computerul personal, aceştia au ales, şi în 2011, marca Dell, iar operatorul de telefonie mobilă cel mai apreciat este Orange. Telefonul mobil preferat este Nokia, iar camera foro – Sony.
Românii preferă BCR pentru păstrarea economiilor în timp ce Asirom şi-a adjudecat primul loc pe domeniul companiilor de asigurări. Agenţia de turism preferată de români este Paralela 45.
Petrom rămâne în topul preferinţelor la categoria benzinărie.


Conform studiului realizat de Readers Digest, românii preferă să cumpere electrocasnice de la Domo, firma preferată de electrocasnice fiind Philips.
În ceea ce priveşte firmele locale, românii au ales Vel Pitar pentru produsele de panificaţie, Danone pentru cele lactate şi Cris-tim pentru cele din carne. Conform studiului, românilor le place să bea cafea Jacobs şi să se trateze la clinica privată Medlife. De asemenea, ei citesc cel mai mult cotidianul Adevărul şi ascultă radio Europa FM.
Riders Digest a trimis peste 7.000 de scrisori pentru sondarea opiniei publice, din care peste 1.500 s-au întors cu răspunsurile românilor. Astfel, România se situează pe locul doi în Europa, după Finlanda, ca număr de repondenţi.