/D. Voiculescu: Demisia lui Cseke, un episod irelevant din serialul intimidarilor reciproce dintre UDMR si PDL

D. Voiculescu: Demisia lui Cseke, un episod irelevant din serialul intimidarilor reciproce dintre UDMR si PDL

Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că, din punctul său de vedere, demisia ministrului Sănătăţii, reprezintă “un episod irelevant din serialul intimidărilor reciproce dintre UDMR şi PDL”.
“Sincer, cred că această demisie este un episod irelevant din serialul intimidărilor reciproce dintre UDMR şi PDL, în care UDMR se preface că pleacă, PDL se preface că vrea să nu-i piardă, iar Coaliţia, în ansamblul său, se preface că e interesată de binele general. Totul este butaforie”, a afirmat Voiculescu.


În opinia sa, singura miză a celor aflaţi în coaliţia de guvernare o reprezintă “puterea”.
“Se agaţă disperaţi de avantajele guvernării şi nu înţeleg că diversiunile lor au devenit transparente. Eu cred că pe români nu-i mai interesează deloc valurile din acvariul puterii. Din punctul meu de vedere, ştirea zilei de astăzi este constituirea Comitetului cetăţenesc pentru revizuirea Constituţiei. Acesta este evenimentul care poate marca semnificativ prezentul şi viitorul românilor, nu demisia domnului Cseke”, a mai spus Dan Voiculescu.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru. El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.
Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri-reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură.
Attila Cseke a spus că rectificarea bugetară pe care Guvernul a adoptat-o miercuri s-a realizat fără opinia şi punctul de vedere al ministrului.
‘Nu am avut nicio dezbatere, nu am fost consultat’, a afirmat reprezentantul UDMR, care a calificat drept ‘extrem de grav’ acest fapt.
Premierul Emil Boc a anunţat miercuri, după şedinţa de Guvern, că la sectorul Sănătăţii bugetul a fost suplimentat cu 300 de milioane de lei direct prin rectificare, la care se adaugă 150 de milioane de lei în Fondul de rezervă, bani care vor fi alocaţi imediat către Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, după ce se fac primii paşi stabiliţi pe linia reformei.