/Cseke Attila: Rectificarea bugetara se va face saptamana viitoare

Cseke Attila: Rectificarea bugetara se va face saptamana viitoare

Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat marţi, cu prilejul inaugurării Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar, că săptămâna viitoare va avea loc rectificarea bugetară, menţionând că sunt încă discuţii cu Ministerul Finanţelor privind suma pe care urmează să o primească Ministerul Sănătăţii.
El a spus că suma va acoperi nevoile. Cseke Attila a făcut referire totodată la faptul că este necesar un control la medicamente şi a menţionat clawback-ul care vine în sprijinul acestui lucru.


Managerul Spitalului Universitar, conf. dr. Cătălin Cârstoiu, a spus că unitatea sanitară dispune de suma necesară funcţionării noii unităţi de primiri urgenţe.
“Am primit finanţare de la CNAS prin contractul semnat pentru acest an la nivelul anului 2010, bani care vor ajunge până în luna octombrie, pentru lunile noiembrie şi decembrie nu mai avem finanţare. Nu exclud că pacienţii îşi cumpără medicamente şi materiale sanitare”, a adăugat conf. dr. Cârstoiu.
Sectorul sanitar de stat va beneficia de credite de angajament de peste un miliard de lei prin rectificarea bugetară care va fi adoptată de Guvern în zilele următoare, a anunţat, marţi, premierul Emil Boc, prezent şi el la ceremonia de inaugurare a UPU de la Spitalul Universitar.
Primul-ministru a menţionat că, prin rectificarea bugetară, Sănătatea va primi fonduri suplimentare de 300 de milioane de lei pentru plata arieratelor, 150 de milioane de lei bani în cadrul Fondului de rezervă, precum şi credite de angajament de peste un miliard de lei.