/Cseke Attila: Garantez ca urmatorul ministru al Sanatatii va fi la fel de criticat

Cseke Attila: Garantez ca urmatorul ministru al Sanatatii va fi la fel de criticat

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, luni, cu prilejul dezbaterii moţiunii simple pe sănătate de la Camera Deputaţilor, că şi următorul ministru al Sănătăţii va fi la fel de criticat, întrucât domeniul sanitar este “greu, rigid şi conservator uneori”.
“Este un domeniu extraordinar de greu de gestionat şi unul – aş spune – rigid, conservator uneori. Îmi exprim convingerea că trebuie cumva şi este convingerea noastră a politicienilor, a tuturor, de a găsi un moment în care să convenim că toţi trebuie să privim acest sistem sanitar ca unul prioritar”, a spus Cseke Attila.
El a precizat că va rămâne un puternic susţinător al descentralizării.


“Vă mulţumesc pentru climatul de dezbatere pe care l-am avut astăzi, un climat deschis şi care totuşi a fost caracterizat de un anumit echilibru. Domeniul sănătăţii este un domeniu foarte important, pentru că vorbim despre fiecare cetăţean al acestei ţări, chiar şi despre noi înşine ca parlamentari, pentru că în orice moment putem să fim nevoiţi să apelăm la acest sistem sanitar”, a mai spus demnitarul, la finalul dezbaterii moţiunii simple.
Camera Deputaţilor a dezbătut, luni după amiază, moţiunea simplă intitulată “Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu”. La dezbateri au fost prezenţi 201 deputaţi din totalul de 332. Textul moţiunii a fost citit de deputatul social-democrat Rodica Nassar.
Moţiunea a fost depusă pe 2 mai, în plenul Camerei Deputaţilor, de liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa. Documentul a fost semnat de 114 deputaţi liberali şi social-democraţi.