/Cseke Attila: Demisia mea nu este o chestiune politica

Cseke Attila: Demisia mea nu este o chestiune politica

UDMR va trebui să rămână la guvernare, a declarat joi ministrul demisionar al Sănătăţii, Cseke Attila, care a precizat că decizia sa de a pleca de la conducerea MS nu este o problemă politică, ci mai degrabă una personală ce porneşte de la faptul că un ministru nu este luat în seamă atunci când este discutată gestionarea domeniului său.
El a spus că a reproşat în şedinţa de Guvern de miercuri faptul că solicitarea sa privind o întâlnire la Ministerul Finanţelor pe problema rectificării bugetare nu a fost luată în seamă, deşi s-au făcut mai multe demersuri.


Potrivit lui Cseke Attila, care a fost al nouăsprezecelea ministru al Sănătăţii din 1990, o asemenea atitudine nu poate fi tolerată, iar cel care gestionează un anumit domeniu, indiferent cine este, trebuie întrebat, consultat atunci când se iau decizii.
El a adăugat că banii primiţi de Ministerul Sănătăţii se transferă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar suma de 341 milioane lei alocată va rezolva, probabil, funcţionarea până în octombrie.
“Problema este de atitudine faţă de sistemul sanitar şi anume de multe ori am simţit pe propria piele când s-a spus că acest sistem consumă şi nu produce nimic şi nici nu trebuie consultat atunci când se iau anumite decizii”, a spus ministrul demisionar.
Cseke Attila a afirmat că reforma trebuie continuată în Sănătate şi mai este mult de lucru, dar trebuie să existe şi susţinere financiară.
El a spus că aşteaptă să se facă o nominalizare pentru portofoliul Sănătăţii, adăugând că îşi doreşte ca soluţia să fie găsită cât mai repede.
“Nu m-aş supăra ca la Ministerul Sănătăţii să vină un ministru al Finanţelor ca să vadă cum se folosesc banii”, a declarat Cseke Attila.