/Crucea Rosie Romana aniverseaza 135 de ani

Crucea Rosie Romana aniverseaza 135 de ani

Crucea Roşie Română, în parteneriat cu Televiziunea publică, va organiza, duminică, Gala Crucii Roşii – 135 de ani de umanitate.
În cadrul galei va fi prezentat proiectul social “Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici”, ai cărui beneficiari sunt bătrânii singuri, cu afecţiuni cardiace.
Acest program va fi realizat atât cu sprijinul voluntarilor Crucii Roşii Române, cât şi cu ajutorul îngrijitorilor specializaţi în acest tip de activitate, care le vor oferi vârstnicilor suport psihologic şi diferite servicii la domiciliu.
Voluntarii vor avea în dotare un kit pentru evaluarea şi monitorizarea stării de sănătate a pacienţilor, care le va permite transmiterea datelor medicale către un centru de monitorizare.


“Din nefericire, trăim o perioadă în care mii de vârstnici, bolnavi şi singuri, au ajuns bunicii nimănui. Această etapă vulnerabilă a existenţei este o realitate pe care toţi o vom parcurge. Unii dintre noi, norocoşii, au alături familia sau prietenii. Ceilalţi, deloc puţini şi încercaţi de crunta singurătate, au nevoie de sprijinul semenilor pentru alinarea suferinţei. Pentru aceştia, proiectul ‘Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici’, inaugurat de Crucea Roşie Română, reprezintă garanţia că există cineva preocupat de sănătatea lor, de asigurarea unui trai decent şi demn, care să le aducă liniştea atât de necesară, la finalul unei vieţi greu încercate”, a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române.
Proiectul se desfăşoară în prezent în trei judeţe (Bacău, Covasna, Hunedoara) şi necesită fonduri substanţiale pentru a putea fi dezvoltat la nivel naţional.
Gala Crucii Roşii are ca scop colectarea de fonduri în vederea derulării acestui proiect, ca o soluţie de ajutorare a persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa şi care au nevoie de îngrijire la domiciliu.
Toţi românii îşi vor putea arăta solidaritatea faţă de semenii lor vârstnici donând 2 euro sau 10 euro astfel: în reţeaua Romtelecom: 0900.900.904 – donaţie de 2 euro/apel, 0900.900.906 – donaţie de 10 euro/apel şi în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote: 876 – donaţie de 2 euro/sms.
Liniile telefonice şi numărul de sms vor fi deschise până la data de 30 iulie 2011. Acestea sunt oferite gratuit de operatori şi nu se percepe TVA.
Cu prilejul acestei aniversări vor fi oferite distincţii unor persoane care au avut o contribuţie remarcabilă de-a lungul timpului în viaţa Crucii Roşii Române şi va fi lansată o emisiune filatelică specială.
La eveniment vor participa personalităţi din diferite domenii – Margareta Pâslaru, Loredana, Marcel Pavel, Nicolae Voiculeţ, Mariana Bitang şi Octavian Belu, Cezara Dafinescu, Venera Arapu, Florina Cercel, Mihai Trăistariu şi Andrei Păunescu.
Gala va fi transmisă în direct atât pe postul naţional de televiziune, cât şi pe TVR Internaţional, între orele 21,10 – 23,50. Emisiunea va fi prezentată de Iuliana Tudor, voluntar de onoare al Crucii Roşii Române.