/Covasna: Sulfina Barbu – Spitalele nu au fost inchise aleatoriu, ci pe baze bine fundamentate

Covasna: Sulfina Barbu – Spitalele nu au fost inchise aleatoriu, ci pe baze bine fundamentate

Preşedinta Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal (PDL), deputatul Sulfina Barbu, a declarat sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că restructurarea şi închiderea spitalelor din ţară nu s-a făcut aleatoriu, ci pe baze bine fundamentate.
Potrivit acesteia, măsurile luate de Ministerul Sănătăţii erau absolut necesare deoarece numărul spitalelor din România şi al paturilor destinate pacienţilor era mai mare decât media europeană, iar eficienţa acestora lăsa în multe cazuri de dorit.
Sulfina Barbu a arătat că eficienţa spitalelor din ţară a fost analizată de o comisie de specialişti, inclusiv de la Banca Mondială, iar lista spitalelor restructurate a fost întocmită cu sprijinul lor.


‘Deci nu a fost o listă aleatorie, ci după analize îndelungat făcute. Păcat că nu s-a publicat această analiză’, a declarat Sulfina Barbu, care a insistat asupra faptului că nicio persoană din sistemul sanitar nu-şi va pierde locul de muncă în urma închiderii spitalelor.
‘În concluzie, aş spune că a fost o măsură bună, dar prost comunicată de către Ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale care au preluat spitalele. Comunicarea a fost deficitară şi mă refer în primul rând la comunicarea publică. Măsurile sunt fundamentate, există nişte analize, nişte studii de impact care arată inclusiv care vor fi economiile financiare după aceste comasări dar care, din păcate, nu au fost comunicate’, a afirmat liderul PDL.
Prezenţa Sulfinei Barbu la Sfântu Gheorghe a fost prilejuită de alegerile interne din cadrul Organizaţiei de Femei a PDL Covasna. În cursul după-amiezii, aceasta va participa la o dezbatere cu tema “Doctrina populară – sinteza valorilor şi principiilor dreptei” iniţiată de Institutul de Studii Populare, la care au mai fost invitaţi, printre alţii, Valeriu Stoica, Sever Voinescu, Cătălin Avramescu.