/Covasna: Peste 20 de proiecte inscrise in programul “Sanatate si prosperitate“

Covasna: Peste 20 de proiecte inscrise in programul “Sanatate si prosperitate“

Fundaţia Comunitară Covasna, care a lansat în luna mai programul ‘Sănătate şi prosperitate’ şi a deschis un fond de finanţare în valoare de 40.000 de lei pentru proiectele ce promovează un stil de viaţă sănătos şi contribuie la dezvoltarea comunităţii locale, a primit 21 de cereri de finanţarea din partea unor organizaţii non-guvernamentale din judeţ.
Directorul executiv al Fundaţiei, Bereczki Kinga, a precizat marţi că valoarea însumată a proiectelor propuse spre finanţare se cifrează la circa 176.500 de lei, din care circa 107.000 de lei se solicită din programul ‘Sănătate şi prosperitate’, iar diferenţa reprezintă contribuţia proprie a aplicanţilor – prin urmare acestea vor intra într-un proces de evaluare, urmând să fie departajate pe bază de punctaj.


Proiectele desemnate câştigătoare vor fi implementate în perioada august-decembrie 2011.
Bereczki Kinga a declarat pentru AGERPRES că programul are ca slogan ‘O comunitate sănătoasă este alcătuită din oameni sănătoşi’, iar scopul acestuia este de a conştientiza populaţia cu privire la importanţa vieţii sănătoase atât la nivel individual, cât şi comunitar.
Din acest program se vor finanţa seminarii, campanii de promovare a istoriei, a tradiţiilor şi produselor locale, organizarea de evenimente culturale şi sportive, acţiuni de protejare a mediului înconjurător, dar şi de petrecere a timpului liber.
‘Vor beneficia de prioritate proiectele care oferă soluţii la problemele actuale, cum ar fi lipsa mişcării, dependenţa de tehnologie care duce la izolare, lipsa vieţii comunitare, alimentaţia nesănătoasă, poluarea mediului, îndepărtarea de la tradiţii, devalorizarea etc, cele care includ activităţi din domenii precum educaţie şi sport, educaţie şi mediu, mediu şi tradiţie, cultură etc, ce au un impact semnificativ asupra comunităţii şi contribuie la o schimbare de atitudine şi de mentalitate’, a declarat Bereczki Kinga.
Aceasta a precizat să suma de 40.000 de lei pusă la dispoziţia organizaţiilor nonguvernamentale provine de la diverşi sponsori care vor să susţină dezvoltarea comunităţii locale.