/Covasna: Liberalii pregatesc trei motiuni simple pe Sanatate

Covasna: Liberalii pregatesc trei motiuni simple pe Sanatate

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că liberalii pregătesc trei moţiuni simple pe Sănătate, ce vizează medicina de familie, reorganizarea şi restructurarea spitalelor şi medicamentele compensate şi coplata.
Marius Obreja a precizat că membrii Comisiei de sănătate din cadrul PNL, coordonată de fostul ministru Eugen Nicolăescu, se vor întruni vineri la Târgu Mureş pentru a discuta pe marginea subiectelor enunţate şi pentru a definitiva textul celor trei moţiuni.


Potrivit acestuia, la întâlnire au fost invitaţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor judeţene ale PNL, iar delegatul covăsnean va fi însărcinat să prezinte comisiei situaţia tensionată existentă la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, care, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern aflat în dezbatere publică, ar urma să fie desfiinţat, iar pacienţii mutaţi la Întorsura Buzăului.
Liderul PNL a menţionat că acest proiect reprezintă o ”iniţiativă heirupistă”, tipică pentru actualul Guvern, care niciodată nu se consultă cu cei implicaţi direct, asupra cărora se răsfrâng deciziile.
Conducerea Asociaţiei Distroficilor Muscular din România (ADMR), care are circa 1.200 de membri, a anunţat că începând de lunea viitoare va organiza acţiuni de protest pentru a împiedica mutarea spitalului.
Preşedinta Asociaţiei, Maria Teodorescu, a declarat, pentru AGERPRES, că Spitalul din Vâlcele, singurul din ţară profilat pe recuperarea bolnavilor cu distrofii musculare, are o tradiţie de peste 30 de ani şi nu întâmplător a fost ridicat în această staţiune, ci pentru că aici există o serie de factori naturali care ajută pacienţii.
”Noi refuzăm categoric să ne mutăm la Întorsura Buzăului, nu suntem de acord, pe noi nimeni nu ne-a întrebat. (…) Se ştie că acolo e polul frigului din România, iar pentru bolnavii cu distrofii se recomandă o climă blândă”, a declarat Maria Teodorescu.