/Covasna: Filiala Sanitas depune plangere la CEDO si cere despagubiri statului roman

Covasna: Filiala Sanitas depune plangere la CEDO si cere despagubiri statului roman

Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna va depune o plângere la CEDO împotriva statului român considerând nejust că instanţele de judecată au dat sentinţe diferite în cazuri similare ce aveau ca obiect reducerea salariilor bugetarilor cu 25% în urma măsurilor de austeritate impuse de Guvern în vara anului trecut.


Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, lider al filialei judeţene CNSLR Frăţia, a declarat joi, pentru AGERPRES, că a obţinut până acum patru sentinţe definitive şi irevocabile prin care angajatorii sunt obligaţi să restituie sumele reţinute salariaţilor din cadrul Spitalului orăşenesc Covasna, Centrului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele şi Centrului judeţean de transfuzie sanguină din Sfântu Gheorghe, precum şi personalului contractual din cadrul Casei Judeţene de Pensii Covasna, însă, în mod paradoxal, instanţa a dat un verdict diferit în cazul angajaţilor de la Ambulanţa Covasna, aflaţi într-o situaţie identică.
“Depunem plângere la CEDO împotriva statului român şi cerem despăgubiri de 5.000 de euro pentru fiecare angajat de la Ambulanţă. (…) Vom aduce probe că, în urma tăierii salariilor, care reprezintă un bun personal, oamenii nu au avut bani, nu şi-au putut plăti la timp ratele la bănci, facturile, creându-li-se un prejudiciu”, a precizat Vasile Neagovici.
El a adăugat că pe rol se mai află şi alte procese intentate de bugetarii cărora li s-au tăiat anul trecut 25% din salarii, pe care îi va reprezenta în instanţă.